колкото по-късно, толкова по-никога

Или защо ТЯ ти е най-нужна, когато е най-ни(е)чия.

Искаше да сринеш всичко, за да видиш колко може да издържи. Трябва да ти кажа нещо, което следва да знаеш = вечността е като дядо Коледа. Made in China. Държи колкото ароматизатора в колата ти, ако разбира се, си уцелил на аромат. Сега се намираш с пълна шепа разбити остатъци, още толкова изтървани по трасето трохи, които не чу да падат, защото, какво толкова, може още да издържи(м), нали.

А стомната се чупи, дори и третият път да си извадил късмет. Хронометърът засича в един гърч на едно неслучване. На един дефект, дали във времето, дали в нас, дали в някое друго неизвестно. Оставам да изградиш този отговор самостоятелно, защото и без друго всичко се случваше поотделно. Знаеш ли, две вълни никога не се пресичат. Никога не са периодични и винаги се разбиват в една и съща скала. Точно преди да се докоснат.

cool-iphone-wallpapers-tumblr-HD8

Отказвам това анорексично дефиле на неидване и неслучване, на твоите бури и моето затишие, което обърка с тъга. На пропуснатите (п)о(в)биквания. На гърба ти и нямането му в онези часове, в които те замествах с никотин, защото нямаше с какво друго. Защото гладът преборваше съня.  Преболедувах тази настинка. Очакваше да ме стоплиш с кибритена клечка, но искра, огън не пали. А и не си играеш с нещо, което не можеш да задържиш.

Вълните се разбиват в краката ми, с цялата абсолютност на този циферблат, където стрелките са винаги противоположни. Научавам, че колкото по-късно, толкова по-никога е постоянна константа.

Пробвам да риплейна, както плейлистата, която разменяхме, когато километрите бяха единственото камъче в обувките ни.

Грешка в системата. Опитайте по-късно.

Публикувано от rosetrayan

Добре правиш, че ме обичаш. Когато те произнасям, изгарям съня ти с леката страст на кибритена клечка

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: